Były to: uczta według Adama Mickiewicza z "Pana Tadeusza", uczta na mięsopust według Romaina Rollanda z "Colas Breugnon", uczta dla dwojga według Maertina Sutera z "Kucharza", uczta według Alfreda Szklarskiego z ksiązki "Tomek na tropach Yeti", a także uczta wegetariańska według Iris Murdoch z książki "Morze, morze" oraz wykwintne przyjęcie według Moniki Szwai z powieści "Gosposia prawie do wszystkiego".
Z okazji jubileuszu organizatorzy sobotniego spotkania w barze "U Saszy" przypomnieli też dania, które zwyciężały w dotychczasowych edycjach imprezy. Jej uczestnicy mogli posmakować na przykład: zupy ślimakowej według Anne Rivers Siddons z "Uciekłam na wyspę", bigosu według A. Mickiewicza z "Pana Tadeusza", węgierskiego leczo według Wojciecha Żukrowskiego z "Kamiennych tablic" i ratatuja według Walta Disney’a.
Wśród przystawek były polskie placuszki rybne według Małgorzaty Kalicińskiej z "Miłości nad rozlewiskiem", "uśmiechnięty tuńczyk" według Beaty Pawlikowskiej z książki "Blondynka śpiewa w Ukajali" oraz sałatka gyros według Izabeli Pietrzyk z "Babskiego gadania". Nie mniej smakowały desery: babka śmietankowa według Melchiora Wańkowicza z "Tędy i owędy", tort cytrynowy według Frances Mayes z "Pod Słońcem Toskanii" oraz "pierniczki Kubusia Puchatka" z "Wierszy i rymowanek Kubusia Puchatka".
"Molowe" menu uzupełniały napoje, czyli nalewka rodowa według Waldemara Łysiaka z "Ceny", molówka według Teresy Tracz z "Poematu o molowej nalewce" i receptury Wiesława Boguty oraz oranżada według Grzegorza Kasdepke z książki "Słodki rok Kuby i Buby".
Ponadto podczas sobotniej "Uczty dla Mola" członkowie Świerszczykowego Klubu Pożeraczy Liter z klasy IIc Szkoły Podstawowej w Bychawie z opiekunką Dorotą Drążek zaprezentowali inscenizację pod tytułem "Dobre maniery mamy i nimi się wyróżniamy", a dorośli czytelnicy MBP w Bychawie przypomnieli słynną ucztę Lukullusa według Hanny Szymanderskiej.
Patronami medialnymi "Uczty dla Mola" były m.in. Informacyjna Agencja Samorządowa i "Panorama Powiatu Lubelskiego".