Swoje specjały zaprezentowały restauracje, gospodarstwa rybackie i szkoły gastronomiczne. Różnorodność potraw była w tym roku naprawdę olbrzymia. Stoły uginały się od półmisków wypełnionych rybami faszerowanymi, smażonymi, wędzonymi i różnorakimi przystawkami.
Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół w Pszczelej Woli przygotowali dwie potrawy, których smak doceniło jury konkursowe nagradzając
je w kategorii ,,Szkoły i restauracje”. Wygrał karp w panierce makowej z sosem pomarańczowym, zaś na drugie miejsce zdobył słodzony miodem pstrąg z sosem chrzanowym.
Potrawy przygotowali uczniowie szkoły w Pszczelej Woli: Ewelina Kamińska, Weronika Kryska oraz Bartłomiej Kamiński pod czujnym okiem nauczycieli Ewy Toruń i Anny Szcześniak.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!